Tešíte sa na grilovačku?

Teploty stúpajú a jar sa konečne predviedla v plnej paráde. Príroda sa ožíva, čoho dôkazom sú kvitnúce stromy.  Toto počasie nám umožňuje slobodu. Čoraz viac sa môžeme venovať našim obľúbeným aktivitám pod holým nebom. Aj vy sa už tešíte na slnečné dni priam stvorené na rodinné grilovanie v rámci záhradnej party v spoločnosti priateľov?

Hoci odborníci tvrdia, že grilovanie nepatrí k veľmi zdravým spôsobom prípravy jedla, pri správnom postupe sa dajú pripraviť potraviny zdravšie a chutia úplne inak, ako keď hodiny trávite spotené a upachtené pri sporáku v kuchyni, snažiac sa ukuchtiť niečo dobré.

Vedeli ste, že moderné trendy v grilovaní preferujú dochucovanie mäsa až po ugrilovaní, v neprospech rôznych marinád, do ktorých sa mäso vkladá ešte pred samotným opekaním.  Dôvod je podstate prozaický. Tento spôsob je jednoduchší a zdravší. Ak sa mäso marinuje, prísady ako med, kečup alebo horčica obsahujú zbytočný cukor a navyše sa na grile ľahko pripaľujú. Preto najpopulárnejší šéfkuchári sveta radia zamerať sa na omáčky alebo dipov, ktoré podporia údenú chuť a vôňu grilovaného jedla.

Aj my ideme dobou a pri grilovaní u nás nechýbajú dip-omáčky a čatní z ponuky šéfkuchára pána Kaldenekera. Čatní pána Kaldenekera sú ako farebná India zatvorená v pohári. Ovocie aj zelenina, sladké aj kyslé, korenisté aj pikantné. Čatní sa samozrejme nezaobíde bez rôznych byliniek a korení ako napríklad chili, zázvor, karí, škorica, klinčeky a iné. Fantázii pri ich kombinovaní sa medze nekladú. Čatní spája všetky intenzívne chute a rôzne ingrediencie, pričom podčiarkuje ich farebnosť. Akoby ste do pohára zatvorili obraz pestrej Indie, odkiaľ táto pochúťka pochádza.

Idete na grilovačku? Určite si zaobstarajte zeleninový lekvár alebo čatní z našej širokej ponuky. Je to skvelý dar!

 

YzQ0MGFhY